Wednesday, 4 December 2013

FISHY NEWSSS



Alhamdulillah, December ini adalah bulan promo OmegaGuard. Pernah consume Omega 3 supplement? Omega 3 memang known for reducing cholesterol level. Shaklee pun ada equivalent (or actually better) Omega 3 tau, which is call OmegaGuard. So why choose Omega Guard?


1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

3. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

4. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya.

Nur Syazni M. Nasrah
Shaklee Independent Distributor # : 892144
HP / Whatsapp : 019-5258501


COD Kertih, Paka, Kemaman
Postage Seluruh Malaysia

Sunday, 13 October 2013

Chinta Hati Datang Kembali!!



Tu dia...tajuk taknak kalah...hehe...
Ya..memang saya sedang berchintan chintun...
Yang sedang membaca janganlah berasa tertipu..
Betul ni...dah lama jatuh chinta...nak dekat setahun dah..
Sekarang ni je baru rasa nak cerita...nak kongsi.
Chinta yang ini boleh je kongsi ramai-ramai..lagi ramai lagi best!! tak payah nak cemburu2 :)

Inilah chinta hati saya!!

SHAKLEE COLLAGEN POWDER


Elok elok ngam2 saat-saat stok saya dah nak habis, ditakdirkan bulan promosi Collagen Powder ni kembali..Heppinyaaa....Alhamdulillah.

First time saya try collagen ni December last year. Mula-mula beli 1 kotak je. Lepas seminggu pakai dah dapat rasa kelainan dekat kulit muka...tapi diam-diam je dulu..ntah2 perasan je aku ni..Tapi lepas lebih kurang 2 minggu, bila balik rumah parents, mak tegur makin cerah. Like seriously~~~? Yeay!
Apa lagi, tak mahu mensia-siakan bulan promosi Collagen Powder masa tu, teruslah saya borong Buy 6 Free 1. Berbaloi-baloi! Sangat puas hati.

Dan sejak episod itu, emak saya mula merasa lega dengan improvement kulit muka saya yang sememangnya bermasalah sebelum ini. Beliau dah tak bising-bising lagi kerana kalau dulu, beliaulah yang tak jemu-jemu suruh try produk itu ini sebab tak senang tengok kulit anak daranya yang kusam, berjerawat dan berparut sana sini. Maka dengan itu, beban emak dah kurang sikit buat masa ini, kerana hanya tinggal perlu bising tentang isu berat sahaja pula (erkkkk~~).hahaha!

Selain emak, banyak lagilah feedback lain yang memberangsangkan yang saya terima. Dari seorang kawan yang tak jumpa in a few months bila jumpa terus stare at me kata "kulit kau nampak sekata" hinggalah yang ke makcik yang bila saya hulur tangan nak salam boleh pula dia buat muka yang seolah olah berkata "Kau ni anak sapa?", sambil saya tunjuk emak, barulah makcik itu bersuara "Lahhh Kak Long!!!Putihnyaaa". 

Bukan sahaja saya berpuas hati dengan tona warna kulit tetapi juga kulit yang dah tak terlalu kering atau terlalu berminyak yang seterusnya membantu mengawal pertumbuhan jerawat.


Tapi cerita di atas telah menjadi anti-klimaks apabila saya telah berjemur hampir hari-hari selama sebulan ketika terlibat dengan major overhaul di kilang saya yang baru berakhir awal bulan ini. Maka, saya pun sebenarnya tengah berusaha untuk menyental kembali sunburn yang agak tebal ini dan tentunya boleh dengan Shaklee Collagen Powder ini (In Sha Allah).

Jadi, masakan dengan pelbagai komen positif yang telah saya dapat ini, saya tak mahu berkongsi dengan kawan-kawan yang mungkin sebenarnya macam saya yang setahun dulu - tercari2 makanan kulit yang sesuai dan berkesan.

Haih..kalau nak cerita...memang banyak lagi.
Apa-apa pun, for more info on any Shaklee product, contact me at :

Nur Syazni M. Nasrah
Shaklee Independent Distributor # : 892144
HP / Whatsapp : 019-5258501








Thursday, 10 January 2013

THE TwinsOfFaith

Tanggal 29&30 December yang lepas..Alhamdulillah sampai juga kami di UFO-looking building PICC, Putrajaya for the most awaited event to end magnificent 2012 which is Twins Of Faith - Family Festival 2012. Yeay \0/~~Despite banjir sana sini, jalan tutup sana sini and even my mate to TOF whom house has flooded, still we managed to get there when Allah permitted it :).

Well, I have strong believe that He will ease our way whenever we want to do good in the path of Him. Sungguh, ada sekali I want to attend a course in KL, but still could not find anybody to accompany, so I started thinking "camne nih..nanti event habis mlm nk check-in hotel sorang2, dahla taktau sgt jalan kat KL, takut jugak nak jalan dari parking ke lobby.."and on..and on..only worst thing came into my mind. But in the next second, I just cut it all off my mind. I just tell myself that I want this badly, and I want to go because of Allah, when Allah wants to protect me, nobody else can ever harm me then.

Surprisingly, this ex-schoolmate of mine yang we don't really keep in touch all this while tiba2 call, and tanya bila nak pegi KL (I knew she will be attending this course too, but I don't really know her whereabout). Rupa2nya she stays in Kemaman only. Alhamdulillah..He is the Greatest. He sent me a companion out of the blue.A companion that stays throughout the next different courses till now! 

Off topic pulak eik..hihi...I'm just so thankful for every blessing that He has granted and for so many times He has eased my way in anything I do. Alhamdulillah..Ok2, Sila kembali ke pangkal topic yea... :p


Haa..inilah dia awek2 yang sentiasa temankan saya ke majlis2 ilmu for several courses already. Ahli yang terbaru adalah cik Maizura. Welcome to the club Maiiii~~!!! More new members are welcomed..No limitation for registration, free membership for a lifetime..boleh jadi kaya pulak tu (kaya??)..Yerpp..InsyaAllah kaya di Jannah :) Sungguh, saya sayang these beautiful ladies kerana Allah...Insyaa Allah, saya mengharapkan lebih banyak lagi pertemuan dan perpisahan keranaNya..Keep on showering each other with du'a girlss.. I'm so blessed that we are reunited this way :)

Ada apa la sangat dengan TwinsOfFath ni?
Jap2, first thing first..tau tak apa maksud Twins of Faith tu? It simply means Ilmu + Amal. Kalau awak terel awak boleh nampak ejaan kedua-duanya dalam Arabic dekat simbol di bawah :).
Haa, seminar kali ini mendapat liputan daripada slot Raudhah, TV9. Ada nampak muka saya tak?manala tau kannn :D

Ada baanyak sangat aktiviti dalam seminar 2 hari ini. Hampir kesemua dewan besar dan dewan kecik di PICC yang besar ini digunakan. Seperti dalam gambar di bawah, there are 10 corners with various activities almost at the same time. This means some topics that we were interested in were clashed with other interesting activities or topics in another venue.
Memang peninglah haii..If pilih nak ke Main Hall, terlepas Workshop..if pilih Workshop terlepas marriage corner..If pilih marriage corner terlepas Omar Regan..hehehe


Ada baanyak interesting topics by respected speakers. Salah satu yang sangat menyentuh hati saya ialah yg bertajuk 'A Day in Paradise' by my fav speaker : Sh. Tawfique. Oh how I pray we will be neighbours in Jannah. Aaameen :) And also 'My Big Fat Sunnah Wedding' by  Dr. Love : Sh. Daood Butt... :p

Sungguh..dah byk kali rotate, tapi jadi mcm ni jugakk

But above all, what amazed me the most, what made me keep thinking throughout the event is that MasyaaAllah all this converts. They are just amazing Muslim Brothers and Sisters..For example, Brother Yusha Evans..he is just 6 or 7 years old in Islam but yet he has done so much..so much more than myself who has been in Islam for almost 30 years...and also Sh. Abdurraheem Green, he is so in love in his Da'wah work..living  almost his entire life after receiving Islam for Da'wah. These people..they seem unstoppable..they don't care what other people may think or say for this must be for the strong love for Islam that beats em all.

I just feel inferior or in a better proper word-shameful maybe? when thinking of what have I done as a Muslim since born for the religion..for the ummah..So many excuses..too much fear and laziness..Astaghfirullah..

Last but not least..nampak banyak juga artis2  tanahair kita ni dekat event ni macam Afdlin Shauki yang nampaknya terinspired dengan 'Halal Comedy' by Omar Regan. Nampak la jugak dia bergelak sakan masa tu..Cehh..sempat lagi stalk kan..hehe. 


Lagi, nampak Ally Iskandar & Farah Lee yang mukanya macam kawan saya dlm gambar di atas tu.. Sama tak??Sama kann~~Nampak juga Kak Ezani Masterchef which is our senior in school tapi tak sempat tegur pun..And the most frequent public figure that I saw in almost all of the event/courses I attended is Sharifah Sofea yang cantik itu. Alhamdulillah, she is so consistent and persistent in her changes. Pls, make du'a for them too..

So, till then tentang TwinsOfFaith ini. FYI, this is an annual conference.
I'm already looking forward for 2013's. Selalunya memang in December. Harapannya dapat enjoy ke 'taman syurga' dengan lebih ramai kawan-kawan pada tahun ini nanti. InsyaaAllah.


Dalam sebuah hadith yang diriwayatkan oleh Tabrani, Rasulullah saw bersabda, "Apabila melewati taman syurga, hendaklah engkau duduk di situ. Istirahatlah kamu di situ." Para sahabat bertanya, "Ya Rasulullah, apakah taman syurga itu?" Nabi menjawab, "Majlis-majlis ilmu."




Wednesday, 1 February 2012

Reminiscence

Saye dizzy malam ini. Neither can I sleep nor finish work nor basuh baju nor kemas bilik.
Juga can't think of anything to write about.

So, I click click the PC and suddenly went through all this pics when we were young (cece~).
and need to freshen up the blog also.




These are photos from 6 months - 2.5 years ago, since I first started working.
I miss you all guys and gals, 

tapi yelah, now that everybody has grown up (I guess) and move on and made changes and undergone changes with new mindset or view of life, pics are appreciated for us to reminisce on.

It's fine, it's good, it's positive. Keep moving on everybody!!!
Enjoylah the gambar. Saya weng. Babai!





Sunday, 22 January 2012

Heart Week



I heart this week. It gives me the feeling of soothing and charming. I feel stronger that I found a dear friend that share the same passion and thirst. With someone along the same journey, I hope that I can be reminded of the responsibility and determination when I got carried away. 

Yes, I'm just a normal human, who always forgot and drowned, and when I remembered, I resurface picking the trail back up. I need that person who pulls me back up when in need and give a hard slap on the face, saying "WAKE UP!!!" And this friend even though she seems too soft to get me slapped on the face, Insya-Allah will use the eagerness that we shared to support and remind each other.

D. You are just wonderful and amazing. I was shocked when I first found out, but I always know you are one determined lady with a good heart. With the good heart makes it easier to attract the light and it shines through.May Allah ease your way and guide you through the path with istiqamah.

I have my own sequence of event. The event that made me realized that I have nothing in saving for the afterlife.The event that made me think what I really live for? Where should I stop chasing something and feel satisfied? Even what is that 'something' that I should chase for? When will I feel relax and feel ultimate happiness? Is that after I got a good job? Is that after I made 50K a month? Is that after I got married? Is that after I have my own kids?

The ultimate happiness is the afterlife.We should not stop striving nor feel satisfied.  Seeking knowledge is vital, it's a life continuous process.


From Dr. Bilal Philips @ Twins of Faith Putrajaya, "Seeking knowledge is an obligation. But knowledge must be prioritized, also knowledge can be categorized as appropriate and inappropriate.


Priority of seeking knowledge:
1)Knowledge about Allah
2) Knowledge about the Prophet S.A.W.
3) Knowledge about Islam
4) Knowledge about othe rliving skills : Fardu Kifaayah


Now evaluate the proportion of our knowledge seeking today. It has to be prioritized according to above ranking. I think the last time that I really studied Islamic knowledge is maybe during foundation or 1st year in university because it's an obligatory. Only when I'm older that I realized it's an obligatory for life!!!Not only during that study years. Masya-Allah.


Alhamdulillah. I have a number of closed friends here who are fond of seeking these knowledge. At least, can stay overnight at this KL people place (because usually interesting courses are held in KL) and ask for a ride :)